Adioses de Sara Jiménez (extracte)
17.09.2022
19:00
DISTRICTE STA. EULÀLIA - Ermita Sta. Eulàlia
Passatge d'Alòs
Google Map

Adioses teixeix històries de comiats, absències, esperes i exilis. De darreres vegades de les que en som plenament conscients en un univers sonor de melodies senzilles i reconfortants en el que els cossos dansen i s’acompanyen d’instruments peculiars. Un espectacle dirigit per la ballarina Sara Jiménez acompanyada del ballarí català Martí Corbora i l’artista Niña de Espejo, sota la direcció escènica de Juan Kruz Días de Garaio Esnaola.

I després DJ Txarly Brown i Vestido busca flamenca a Can Trinxet

 

L’ESPAI

L’ermita romànica de Santa Eulàlia de Provençana és un dels edificis més antics conservats a l’Hospitalet. Construïda a finals del s. XI, va ser consagrada al 1101 per Berenguer Folc bisbe de Barcelona i abat de Sant Cugat. Després un procés de decadència al segle XIV passà la titularitat a la parròquia creada al lloc de la Pobla de L’Hospitalet consagrada a Santa Eulàlia de Mérida i l’església restà com a capella eremítica tot començant a degradar-se. Ja al segle XX s’edificà al costat la nova església de Santa Eulàlia de Provençana. Les troballes de restes arqueològiques romanes fan pensar en l’existència en aquest indret d’una vila romana.

 

SARA JIMÉNEZ

Ballarina i coreògrafa formada a Granada que ha sigut ballarina solista de les companyies Estévez-Paños, Ballet Flamenco de Andalucía, Eduardo Guerrero, Daniel Doña o WangRamírez, entre d’altres. “Adioses” es la seva primera obra amb la companyia que porta el seu nom i s’emmarca en un procés de recerca personal d’expandir i desafiar les bases que comprometen a l’artista.

 

FITXA ARTÍSTICA

Concepte i direcció artística: Sara Jiménez
Direcció escènica: Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola
Coreografia: Martí Corbera, Sara Jiménez, Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola
Composició musical per a bandurria: Niña de Espejo
Música: Tradicional VVAA