LES HEREVES DE JIMÉNEZ, NOGAL I CORTIZO
11.09.2022
18:00
DISTRICTE COLLBLANC/TORRASSA - Torre Barrina
Carretera de Collblanc, 67
Google Map

En la línia de les propostes d’improvisació iniciades a la darrera edició entre artistes del flamenc i artistes que s’hi relacionen des dels seus propis llenguatges, enguany proposem una trobada inèdita i casual entre les germanes Lorena i Marta Nogal, els germans Pol i Guillem Jiménez, i el músic Mario G. Cortizo.

I a continuación «Entre tú y yo» a la Casa dels Cargols

 

L’ESPAI

Les notícies més an­tigues es remunten al segle XVI quan Torre Barrina era una masia de planta quadrada amb teulada a quatre vents envoltada de camps. Al segle XIX la masia es va reconvertir en palauet d’estiueig de la família Farnés i es va modificar la seva distribució interior per adaptar-la al seu nou ús residencial. Cap al 1920 se’n construeix un nou volum i durant la Guerra Civil s’hi va construir un refugi antiaeri al subsòl dels voltants de l’edifici. Als anys setanta els moviments de rei­vindicació veïnal en reclamen l’ús públic i el 1978 passa a ser propietat municipal denominant els jardins que l’envolten com a Parc de la Marquesa.

 

LES ARTISTES

Lorena Nogal (1984) és una de les màximes exponents actuals de la dansa contemporània. Des de fa més de 15 anys forma part activa de l’equip artístic de La Veronal treballant amb Marcos Morau com a assistent de coreografia i ballarina tan per produccions de la companyia com en creacions externes. A banda forma part del projecte Hotel Colectivo Escénico i dirigeix els seus propis projectes.

Marta Nogal (1988) es una ballarina formada en dansa espanyola que ha format part de la companyia de Javier Latorre i des de 2011 presenta les seves pròpies creacions coreogràfiques que han estat premiades en diverses ocasions el Certamen de Coreografía de Danza Española y Flamenco.

Pol Jiménez (1995) es un artista format en dansa espanyola i flamenc que tot i la seva joventut, compta amb una trajectòria intensa com a ballarí i coreògraf, treballant amb companyies o coreògrafs com la Fura dels Baus, Cesc Gelabert, Juan Carlos Lérida, José Manuel Álvarez, Ángel Rojas o Mdvd a la vegada que dirigint les seves pròpies produccions.

Guillem Jiménez (1999) es un ballarí que des de l’estudi del moviment treballa la coreografia dels cossos tan en peces escèniques com a l’audiovisual o en formats a cavall entre la instal·lació i la performance. El seu projecte actual laSADCUM ha rebut diversos premis i s’ha mostrat al CCCB, Museo Guggenheim Bilbao o Centro Cultural Conde Duque, entre d’altres.

Mario G. Cortizo es va formar a l’ESMuC i al Koninklijk Conservatorium Den Haag Slagwerk Den Haag desenvolupant una carrera que l’ha portat a col·laborar amb el Teatre Nacional de Catalunya, el Centro Coreográfico Galego, La Fura dels Baus, l’Orquesta Sinfónica de Galicia o l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, entre d’altres.