Liturgia de José Maya
18.09.2022
12:00
DISTRICTE BELLVITGE
Carrer de l'Ermita de Bellvitge, 6
Google Map
Reserva d'entrades

Amb José Maya, Rafael Jiménez “Falo”, Sandra Carrasco, Diego Amador Jr i José Luis López

Liturgia es defineix com una experiència immersiva per l’espectador pensada per a espais de culte i amb un so totalment acústic des dels instruments més ancestrals que son el cante i les palmas acompanyades de ball. Recull les influències dels cants a Déu de les diverses cultures que han existit a Espanya i en concret a Andalusia al llarg dels segles com son els fenicis, romans, mossàrabs, castellans i gitanos fins a arribar al flamenc.

 

L’ESPAI

L’ermita de Santa Maria de Bellvitge, dins la parròquia de Santa Eulàlia de Provençana, està documentada per primera vegada al segle XIII i apareix citada repetidament en segles posteriors. Aquesta primera construcció fou una església de planta basilical de tres naus, segons unes excavacions realitzades al 1979 on també es va documentar una necròpolis d’inhumació.

L’actual construcció està quatre o cinc metres per damunt dels fonaments de l’antiga composta de nau única i capçalera quadrada, amb una torre campanar no gaire alta, també quadrada, dotada de finestres amb arcs apuntats en el pis superior. La coberta de tot el conjunt té dos vessants, menys al campanar, que té un coronament piramidal cobert a quatre vessants. L’any 1959 es va fer una restauració que va substituir la casa adossada on vivia l’ermità, per un porxo.

 

ARTISTES

El bailaor gitano José Maya, fill d’una extensa família d’artistes, ha col·laborat amb artistes de l’alçada de Marc Anthony, Beyoncé, Keith Richards, Tomatito o Vicent Amigo. S’acompanya de la sabia veu del “Falo”, de la cantaora Sandra Carrasco, de l’hereu de la saga Amador, el multinstrumentista Diego Amador Jr, i del violoncel·lista José Luis López.

 

 

FITXA ARTÍSTICA

Baile i coreografia: José Maya
Cante i direcció musical: Rafael Jiménez “Falo”
Cante: Sandra Carrasco
Cante i percussions: Diego Amador Jr
Cello: José Luis López
Creació: Daniel Torres
Producció: leplató