PRIMA PAR de Carmen Muñoz i Marta Nogal
10.09.2022
19:30
DISTRICTE CENTRE - Ca n'Arús
Rambla de la Marina, 423
Google Map

Una coproducció de L’Herència (estrena)

Aquesta peça proposa un marc d’investigació teòric-pràctic del duet flamenc contemporani amb l’objectiu de crear un discurs comú que els hi permeti sortir del seu individualisme. Es plantegen quines son les seves possibilitats i els seus límits. Podem desjerarquitzar els patrons i les estructures heretades? Es possible dansar un duet que parli d’allò col·lectiu?

I a continuació Sonate d’Ana Pérez

 

L’ESPAI

Casa senyorial amb jardí construïda al s.XIX, més propera a l’estil de les cases edificades al Samontà que a la zona de Marina de L’Hospitalet on només s’alçaven petites masoveries. Fou construïda al 1851 per encàrrec de Jaume Arús i Cuixart, soci fundador del Casino del Centre qui també fou alcalde de la ciutat en cinc ocasions durant el s. XIX (1839-40, 1856, 1857-28, 1974, 1875-76) . Entre 1900 i 1910, el seu net, Santiago Arús hauria fet alguna ampliació, d’aquí l’acroteri, decorat amb terracota i un medalló central amb les inicials S.A.

 

CARMEN MUÑOZ I MARTA NOGAL

Totes dues son ballarines formades en dansa espanyola i flamenc, i titulades superiors en coreografia. Carmen Muñoz desenvolupa la seva carrera com a intèrpret a les companyies de Estévez-Paños, Juan Carlos Lérida o Cia. Jose Manuel Álvarez, entre d’altres. Com a creadora ha rebut diversos premis tan per la peça “Catalina Mía” com per “Bailes de Histéricas”. Marta Nogal ha format part de la companyia de Javier Latorre i des de 2011 presenta les seves pròpies creacions coreogràfiques que han estat premiades en diverses ocasions el Certamen de Coreografía de Danza Española y Flamenco.

 

FITXA ARTÍSTICA
Creació i direcció: Marta Nogal i Carmen Muñoz
Intèrprets: Marta Nogal i Carmen Muñoz
Producció: Marta Otazu – La Figuranta
Música: Derek Van den Bulcke i Mauricio Pérez Fayos
Disseny i confecció de vestuari: Paloma de Alba
Assistència externa: Lorena Nogal
Acompanyament dramatúrgic: Canco Rodríguez